-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Saint Barthélemy Airport (TFFJ / SBH)

  TFFJ

Saint Barthélem Airport (TFFJ / SBH) is een vliegveld dat op het Caribische eiland Saint Barthémely ligt. De hoofdstad van het eiland is Gustavia en is tevens de belangrijkste stad op het eiland. De stad is vernoemd naar koning Gustav III van Zweden, nadat deze het van Frankrijk hadden veroverd in 1785. In 1878 werd het verkocht aan de Fransen.

Algemeen

Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan (10/28) met een lengte van 650 meter. Om te landen op runway 10 moet het vliegtuig een extreem steile duikvlucht maken en het landen op runway 28 zorgt voor bizarre taferelen aangezien de vliegtuigen erg laag overkomen. Een bord geeft aan dat het gevaarlijk is om hier te zonnen.

Het vliegveld wordt aangedaan door enkele kleine lokale maatschappijen. Deze maatschappijen bestaan voornamelijk uit vliegtuigen die minder dan 20 passagiers kunnen vervoeren, zoals de Twin Otter.

Spotten

1. Approach runway 10
Spot 1 is bij de rotonde op de heuvel vanwaar de approach van runway 10 goed te overzien is. Vanaf de heuvel kan je het gehele vliegveld overzien, maar ook de landende vliegtuigen op runway 10. Hiervoor is wel een groothoek lens nodig. De landende vliegtuigen zijn het beste in de ochtend te fotograferen, de terminal is vanaf de heuvel het beste in de middag te fotograferen.

2. Parkeerterrein
Spot 2 is naast het platform, op het parkeerterrein van het vliegveld. en vanaf hier zijn alle vliegtuigen die op het platform staan te fotograferen. De meeste vliegtuigen die hier komen zijn de Cessna Grand Caravan en de Britten Norman Islanders. Soms komen er een aantal Twin Otters.

3. Terminal
Het vliegveld heeft in de terminal een locatie vanaf waar de vliegtuigen gefotografeerd kunnen worden. Om hier te komen neemt u in de terminal de trap naar de winkeltjes. Hier zijn verschillende ramen waardoor foto’s gemaakt kunnen worden van de vliegtuigen. Deze locatie is te bereiken zonder dat u door de douane moet.

4. Strand
Spot 4 ligt aan de andere kant van het vliegveld, bij de kop van runway 28. Dit is het strand en vanaf hier zijn alle landingen op runway 28 te zien en te fotograferen, maar met een telelens zijn ook de landingen op runway 10 te zien. Kijk wel uit als u in het midden van het strand gaat staan, voor de kop van de baan. Dit is levensgevaarlijk en u moet voorbereidt zijn om weg te kunnen rennen als een vliegtuig niet snel genoeg tot stilstand is gekomen of wegduiken als het vliegtuig opstijgt vanaf runway 10. Helaas is het ook een aantal keer fout gegaan, met dodelijke gevolgen.

 
Laatste update: -
ICAO/IATA code: TFFJ / SBH
Stad: Barthelemy
Runway(s): 10/28
St. Barthelemy Spot 1 Jeffrey Schäfer

Gemaakt vanaf spot 1 (Jeffrey Schäfer).

Frequenties

Approach: 128.95
AFIS: 118.45

St. Barthelemy Spot 4 Jeffrey Schäfer

Spot 4 ligt op het strand en kan gevaarlijk zijn. (Jeffrey Schäfer)

St. Barthelemy Spot 2 Jeffrey Schäfer

Gemaakt vanaf spot 2 door Jeffrey Schäfer.

Omgevingfoto's

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy