-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Victoria - Harbour (Inner Harbour) Seaplane (YWH / CYWH)

Victoria - Harbour (Inner Harbour) - CYWH

Victoria Harbour Airport (CYWH / YWH) wordt ook wel Victoria Harbour Water Aerodrome genoemd omdat dit een vliegveld is voor watervliegtuigen. Het vliegveld ligt in de haven van Victoria (Victoria Harbour). Victoria Harbour Airport is een van de 'airport of entry', wat betekend dat vluchten vanuit het buitenland hier mogen landen en dat er douane aanwezig is. Hier mogen alleen watervliegtuigen landen waar maximaal 15 passagiers in vervoerd mogen worden.

Algemeen

Harbour Air, West Coast Air, Helijt, Kenmore Air, Pat Bay Air en Salt Spring Air maken gebruik van dit vliegveld en vier van deze maatschappijen vliegen naar Vancouver, een route die pas in 2007 is gestart. Dit is tevens een van de drukste routes die gevlogen wordt, qua aantal vluchten per week.

Spotten

1. Terminal 
Spot 1 ligt aan de kade van Victoria waar ook de verschillende yachten aanleggen. Hier zijn verschillende stijgers waar de watervliegtuig liggen. Hier heeft u genoeg aan een 70mm lens aangezien alles dichtbij is.

2. Promenade 
Dit is een van de toeristische plekken van Victoria. Dit is de promenade waar in de zomer verschillende stalletjes staan waar vanalles gekocht kan worden. Vanaf spot 2 heeft u uitzicht over de gehele haven en ziet u de watervliegtuigen liggen.

3. Laurel Point
Spot 3 ligt op een wandelpad dat langs de haven loopt. Hier staan verschillende bankjes en heeft u uitzicht over Victoria Harbour. De watervliegtuigen die vertrekken komen hier langs en na dit punt stijgen ze op.

4. Laurel Point 
Spot 4 ligt ongeveer 30 meter verder dan spot 3. Hier kunt u gaan staan als u de watervliegtuigen ziet landen. Hier heeft u wel ongeveer 200mm nodig om dit goed vast te leggen.

5. Fishermans Warf
Spot 5 ligt bij Fishermans Warf. Zodra de vliegtuigen opstijgen vliegen ze hier laag langs. Dit geldt ook als de vliegtuigen gaan landen. Een goede plek om de actie vast te leggen. U heeft hier wel ongeveer 200mm nodig.

 
Laatste update: -
ICAO/IATA code: CYWH / YWH
Stad: Victoria
Runway(s): -
CYWH spot 4 Ruud Bouwknegt

Gemaakt vanaf spot 4 door Ruud Bouwknegt.

CYWH Ruud Bouwknegt

Gemaakt vanaf spot 4 (Ruud Bouwknegt).EBBR spot 3 Tony Draps

Gemaakt vanaf spot 1 (Ruud Bouwknegt).

Frequenties

Voor deze luchthaven zijn geen frequenties beschikbaar.

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy