-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Parijs Charles de Gaulle (CDG / LFPG)

(c) Aviationinfo.nl

De drukste luchthaven van Parijs is Charles de Gaulle Airport, vernoemd naar de Franse generaal en president. De luchthaven ligt 22 kilometer buiten het centrum van de stad en is een van de grootste en drukste van Europa.

Algemeen

De luchthaven heeft vier start- en landingsbanen, twee aan de noordkant van de terminal en twee aan de zuidkant. Twee van deze banen zijn na 1998 geopend om de drukte meer te kunnen verspreiden. De luchthaven heeft drie terminals; terminal 1, 2 en 3. Alle luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van terminal 1, met uitzondering van Air France, de maatschappijen die afgehandeld worden door Air France en de chartermaatschappijen. Air France gebruikt terminal 2 en de chartermaatschappijen maken gebruik van terminal 3. Het baangebruik is niet duidelijk op deze luchthaven. Vaak komt het voor dat de twee buitenste banen gebruikt worden voor landen en de twee binnenste voor opstijgen.

Spotten

Om op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG / LFPG) en Parijs Le Bourget (LBG / LFPB) te mogen spotten heeft u toestemming van de politie nodig. Zonder deze toestemming kunt u worden weggestuurd of een boete o.i.d. riskeren. Klik hier voor extra informatie over het aanvragen hiervan.

1. Mauregard
Spot 1 ligt net buiten het dorp Mauregard. Voor het landende vliegverkeer op runway 27R is dit een goede plek. Voor de vliegtuigen die landen op runway 27L is deze plek te ver van de baan. Pas na 18:30u is dit een goede plek om te staan, anders heeft u last van tegenlicht. 

2. Runway 27R ochtend/middag
De tweede plek ligt aan de noordkant van het dorp Le Mesnil-Amelot. Deze plek is heel de dag goed, maar vanaf ongeveer 18:30u staat de zon aan de andere kant van de baan en is het raadzaam om naar spot 1 te gaan. Spot 2 komt het beste tot zijn recht als er geland wordt op de buitenste baan, runway 27R. Het vliegverkeer dat gaat landen op runway 27L - wat incidenteel voor komt - is beter te fotograferen vanaf spot 3.

Hoe komt u hier?

Om hier te komen neemt u vanuit Le Mesnil-Amelot de weg binnendoor naar Mauregard. Als u de hoofdweg neemt, kunt u deze plek niet bereiken. De auto kunt u langs de weg parkeren (op eigen risico!).

  (c) Aviationinfo.nl

3. Runway 27L ochtend/middag
Spot 3 ligt net als spot 2 langs de weg naar Mauregard. Deze plek bevindt zich direct langs de weg als u Le Mesnil-Amelot uit rijdt. De auto kunt u langs de weg parkeren (op eigen risico!).

4. Runway 26L ochtend/middag
Voor het landend vliegverkeer op runway 26L is spot 4 een goede plek. Deze plek ligt tegenover de ingang naar het watereservoir, waar een kleine parkeerplaats is en waar u goed zicht heeft op de landende vliegtuigen. Deze kunnen redelijk laat achter de bomen tevoorschijn komen. Het vliegveld en de landingsbaan kunt u vanaf hier niet zien.

Hoe komt u hier?
Om hier te komen (vanuit Le Mesnil-Amelot) neemt u de D212 richting het zuidoosten. Op de borden staat de D84 aangegeven. Neem de afslag en neem op de rotonde de eerste afslag. Volg de weg en na enkele honderde meters ziet u aan de linkerkant een rij bomen staan en aan de rechterkant de ingang naar het waterreservoir. Hier kunt u aan de linkerkant van de weg de auto parkeren. 

5. Runway 08R ochtend/middag
Runway 08R wordt gebruikt bij wind uit het oosten en dan kunt u spot 5 gebruiken om het landende vliegverkeer vast te leggen. De vliegtuigen ziet u van ver aan komen vliegen, maar de luchthaven en de landingsbaan ziet u hier niet. 

Hoe komt u hier?
Om hier te komen volgt u de routebeschrijving naar spot 4. Vervolgens blijft u de weg volgen. Uiteindelijk is aan de linkerkant een onverharde weg met aan de rechterkant een heuvel (met hekwerk daar op). Hier kunt u de auto lang de onverharde weg parkeren. Let wel op, hier is weinig plek voor meerder auto's.

 

 

 

Meerdere spottersplekken?

Weet u nog meer spottersplekken voor Parijs CDG? Stuur ons dan een berichtje met als onderwerp "Spottersgids Parijs CDG". Klik This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om een bericht te sturen.

 
Gepubliceerd: december 2013
Laatste update:  
ICAO/IATA code: LFPG / CDG
Stad: Parijs
Runway(s):

08R/26L, 08L/26R,

09R/27L, 09L/27R

(c) Ruud Bouwknegt

Air Transat komt met meerdere vliegtuigen naar CDG. Gemaakt vanaf spot 3 door Ruud Bouwknegt.

Zonsopkomst/-ondergang

Frequenties

Approach: 118.150
  119.850
  121.150
  124.350
  125.825
  126.425
  126.575
  131.200
  133.375
  136.275
Tower: 119.250
  120.650
  120.900
  125.325

Ground:

121.725
  121.800
  121.975
ATIS: 127.125

(c) Ruud Bouwknegt

Gemaakt vanaf spot 2. FedEx komt meerdere keren per dag (Ruud Bouwknegt).

(c) Ruud Bouwknegt

Gemaakt vanaf spot 4 door Ruud Bouwknegt.

(c) Ruud Bouwknegt

Spot 5 is geschikt voor de ochtend (Ruud Bouwknegt).

Gerelateerde onderwerpen

Verslag van het spotten op Parijs CDG en Parijs Orly

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy