-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eindhoven Airport (EHEH / EIN)

EHEH

In het zuiden van Nederland, vlakbij Eindhoven, ligt het vliegveld Eindhoven Airport (EHEH / EIN). Eindhoven Airport is een gecombineerd vliegveld van zowel militaire als civiele vluchten. Op het vliegveld zit ook een paint shop gevestigd waardoor er verschillende interessante vliegtuigen en maatschappijen komen. Ook wordt het vliegveld veel gebruikt voor de Genaral Aviation (GA).

Algemeen

De Royal Netherlands Air Force (Koninklijke Luchtmacht) heeft een transport sqaudron gevestigd op vliegbasis Eindhoven - het militaire gedeelte van het vliegveld – een KDC-10 en C-130. Regelmatig komen er ook chartervluchten van de Koninklijke Luchtmacht. De civiele vluchten worden voornamelijk uitgevoerd door Ryanair, Transavia, Wizz Air en VLM. Vrachtvluchten worden voornamelijk uitgevoerd door Aviacon Zitotrans met de Ilyushin Il-76 vrachtvliegtuigen. Antonov An-124’s zijn ook te vinden op Eindhoven Airport en heel soms een Boeing 767.

Spotten

1. Spottersweg
De bekendste plek van het vliegveld is de parkeerplaats op de Spottersweg. Vanaf hier heeft u vrij zicht over het gehele vliegveld. De arriverende vliegtuigen vliegen over de parkeerterrein heen en u kunt hier goed foto’s daarvan maken. Ook de vliegtuigen die gaan vertrekken kunt u vanaf hier fotograferen, vanaf het moment dat de het platform verlaten en via de taxibaan naar de baan taxiën.

2. ASL 
De tweede plek is bij de hangaar van ASL. Er zijn momenten dat hier niets op het platform staat en dat hier niets te zien is. ’s Avonds staan er meestal wel een aantal toestellen buiten. 

3. Terminal
Deze plek is op te splitsen in twee lossen verschillende plekken. De eerste is de terminal. Vanaf landside (als u niet vliegt vanaf Eindhoven Airport) kunt u naar het terras van het restaurant gaan dat bovenin de terminal is. Vanaf hier kijkt u over het platform en het vliegveld uit. Het nadeel is wel dat hier een ramen zijn waardoor foto’s maken moeilijk kan zijn.

Om toch goede foto’s te maken van de vliegtuigen op het platform gaat u op het parkeerterrein naast de terminal staan. Het is wel aan te raden om een trapje mee te nemen aangezien het hek hier vrij hoog is en de gaten in het hek niet al te groot zijn om een foto doorheen te maken.

4. Parkeerterrein P3
De vierde plek van dit vliegveld is parkeerterrein P3. Deze ligt tussen de vrachtterminal en de paint shop. Mochten er zakenvliegtuigen, charters of klanten van de paint shop zijn, dan komen deze hier te staan. Hier kunt u wel door het hek foto’s maken, maar een trapje is wederom aan te raden.

5. Parkeerterrein P4 
Parkeerterrein P4 biedt u de mogelijkheid om foto’s te maken van de vliegtuigen die op het platform staan. Landende vliegtuigen kunnen ook vanaf hier gefotografeerd worden en mocht u geluk hebben, dan kunt u in de hangaar van de paint shop naar binnen kijken.

Foto's van het militaire platform en infrastructuur mogen niet op internet geplaatst worden. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor privé doeleinde.

6. Runway 03 ochtend
Dit is de andere kant van het vliegveld. U staat hier bij de crashgate van de 03. Parkeer u auto niet voor de poort, maar in het gras ernaast. Deze plek is geschikt tot 14.00u vanwege de positie van de zon. Vanaf hier kunt u de vliegtuigen fotograferen als deze in de landing zijn of als de 03 gebruikt wordt voor opstijgen, op het punt dat deze de baan opdraaien.

7. Runway 03 middag
Als u de weg volgt langs het vliegveld, komt u bij plek 7. Waar u ergens gaat staan maakt niet zoveel uit, er is hier ruimte genoeg. 

8. Landsardseweg 
Op deze plek staat u aan de andere kant van het vliegveld. U staat hier langs een doorgaande weg. Het is geen officiele plek, maar wordt voornamelijk door lokale spotters gebruikt als er een speciaal vliegtuig komt en deze landt op de 21.

9. Parkeerterrein P5
Spot 9 is op het parkeerterrein P5. Dit parkeerterrein ligt vanaf de terminal gezien achter de ASL hangaars en het platform daar. Vanaf P5 heeft u zicht over het platform dat voor de terminal ligt. Al het vertrekkende en landende vliegverkeer is vanaf spot 9 te fotograferen. Hier kunnen mooie foto's gemaakt worden van close-ups van de vliegtuigen die vanaf het platform via de taxibaan naar de startbaan gaan. U heeft wel een trappetje nodig om foto's over het hek te maken.

Eindhoven Airport Actueel en Airport-Eindhoven.com

De website Eindhoven Actueel heeft een artikel geplaatst over het spotten op Eindhoven Airport. Eindhoven Actueel is een informatieve website over Eindhoven en richt zich voornamelijk op de evenementen en activiteiten die in Eindhoven worden georganiseerd. 

Weblink:
Eindhoven Airport Actueel

Daarnaast heeft Eindhoven Airport Actueel een nieuwe website in het leven geroepen om informatie te verstrekken over Eindhoven Airport.

Weblink:
Airport-Eindhoven.com

 
Laatste update: augustus 2014
ICAO/IATA code: EHEH / EIN
Stad: Eindhoven
Runway(s): 03/21

thumb-JD-eindhoven-airport-06.jpg

Military transportion with a TU-154. Made by Jimmy Drunen.

thumb-RB-eindhoven-airport-04.jpg

Antonov An-124 approaching Eindhoven Airport (Ruud Bouwknegt).

Zonsopkomst/-ondergang

Frequenties

Approach: 122.100
(RAPCON South) 281.150
  362.300
  379.925
Arrival: 122.450
  124.525
  278.050
Tower: 131.000
  281.150

Ground:

121.925
  369.250
ATIS: 126.025

 

 

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy