-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Monchengladbach (- Dusseldorf Express) (MGL / EDLN)

EDLN

Ten noordoosten van het dorp Mönchengladbach ligt het kleine vliegveld Düsseldorf-Mönchengladbach. Sinds enkele jaren draagt het de naam Düsseldorf om zo meer zakenreizigers aan te trekken. MGL heeft geen lijndiensten, maar Rheinland Air Service (RAS) is hier gevestigd. RAS richt zich op het onderhoudt van de ATR42 en ATR72 waardoor hier ATR’s van verschillende maatschappijen verwacht kunnen worden.

Algemeen

Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan. Voorheen had dit vliegveld twee banen, maar de noordelijke baan wordt niet meer gebruikt. Aan de zuidkant van de baan ligt de terminal, een aantal hangaars met GA vliegtuigen. Aan de noordzijde liggen een aantal hangaars en staan de zweefvliegtuigen.

Spotten

1. Westkant RAS platform
Vanaf deze plek heeft u zicht op het platform en de hangaar van RAS (Rheinland Air Service). Om hier te komen neemt de weg naar het vliegveld, maar waar de weg naar rechts gaat, gaat u rechtdoor. Aan de linkerkant ligt een parkeerterrein waar u kunt parkeren. Aan de rechterkant ligt het RAS platform.

Voor de vliegtuigen die aan de gate staan heeft u een 18mm lens nodig. Voor de vliegtuigen die gaan landen of voorbij taxiën is een 300mm lens genoeg.

2. General Aviationh
Om hier te komen volgt u de aanwijzingen naar spot 3. In het verlengde van de weg staat een hek waarachter u verschillende GA vliegtuigen kunt zien staan. Als er geland wordt op runway 13 dan kunt u de landende vliegtuigen vanaf hier ook zien.

 
Laatste update:  
ICAO/IATA code: EDLN / MGL
Stad: Mönchengladbach
Runway(s): 13/31

Gemaakt vanaf spot 2 door Ruud Bouwknegt.

(c) R. Bouwknegt

Diverse ATR's komen naar MGL voor onderhoudt (Ruud Bouwknegt).

Frequenties

Ground: 121.925
Tower: 118.125

Langen Radar:

113.775
  275.800

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy