-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Nieuw retro toestel voor American Airlines

DALLAS - American Airlines heeft een Bombardier Dash-8-100 voorzien van een speciaal kleurenschema. Dit keer is een toestel voorzien van het oude kleurenschema van Piedmont Airlines. Deze maatschappij, opgericht in 1961, voert voor American Airlines regionale vluchten uit. De vloot bestaat naast Dash-8-100 vliegtuigen, ook uit Dash-8-300s en Embraer 145s.

Afgelopen maanden heeft American Airlines tal van speciale retro kleurenschema's aangebracht op haar vliegtuigen. Zo werden n TWA. De maatschappij heeft toestellen voorzien van een speciaal kleurenschema van onder andere American Airlines (retro), TWA, Reno Air, Allegheny, PSA en America West. Ook vliegt er een toestel rond in de kleuren van US Airways, met de naam American Airlines. 

Overigens is het niet het eerste Piedmont kleurenschema dat weer terugkomt. De maatschappij heeft ook al een A319 overgeschilderd in dit kleurenschema.

Deze Bombardier Dash-8-100 heeft registratie N837EX. De foto werd gedeeld op de Facebookpagina van Plane Spotting CLT.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy