-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Boeing schildert eerste voor Air Austral bestemde Dreamliner

EVERETT - Boeing heeft de eerste 787 Dreamliner bestemd voor Air Austral voorzien van het kleurenschema van deze airline. Het toestel is de 22e gebouwde 787 en was eigenlijk bestemd voor het Japanse All Nippon Airways. De Japanse carrier was de eerste maatschappij die de Dreamliner in ontvangst nam. Hoewel nieuwe vliegtuigen voldoen aan alle veiligheidseisen, hebben ze doorgaans niet de prestaties die worden beloofd en zijn de eerste reeks vliegtuigen van een nieuw type een stuk zwaarder.

Het Japanse ANA heeft een klein aantal 787s daarom niet afgenomen en zal nieuwere toestellen opnemen in de vloot die wel voldoen aan de beloofde prestaties. De 787s die niet zijn afgenomen zijn tijdelijk opgeslagen en deze 22e gebouwde 787 is nu bestemd voor Air Austral, een maatschappij afkomstig uit het eiland Réunion in de Indische Oceaan. Deze airline vliegt met een kleine vloot ATRs, Boeing 737s en grotere 777s. De maatschappij faseerde in december de 777-200LR vloot uit. Het bedrijf heeft in totaal twee 787-8 Dreamliners besteld.

De eerste vlucht staat gescheduled voor 30 oktober tussen St. Denis en Mauritius. Op 12, 15 en 26 november en op 17 december zal de airline de 787 inzetten op vluchten tussen St. Denis en Parijs.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy