-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

AirCal kleurenschema aangebracht op American 737

DALLAS - American Airlines heeft een nieuwe Boeing 737-800 voorzien van een speciaal kleurenschema. Dit keer is een Boeing voorzien van het oude kleurenschema van Aircal. Aircal, opgericht in 1967, heette eigenlijk Air California. Ze voerde voornamelijk vluchten uit binnen deze staat maar breidde het aantal bestemmingen uiteindelijk uit naar onder andere Portland (Oregon), Anchorage (Alaska), Seattle (Washington) en Vancouver. In 1987 werd Aircalin ingelijfd bij het toen al vrij grote American Airlines. 

Aircal voerde vluchten uit met onder andere Boeing 737-100s, Boeing 737-200s, Boeing 737-300s, Lockheed Electras en McDonnell Douglas DC-9 vliegtuigen. Vorige week introduceerde de Amerikaanse carrier al een 737-800 in het kleurenschema van TWA. De week ervoor schilderde de maatschappij al een 737 in de kleuren van Reno Air, dat ook voorafging aan het nieuwe American. De maatschappij heeft toestellen voorzien van een speciaal kleurenschema van onder andere American Airlines (retro), Piedmont, Allegheny, PSA en America West. Ook vliegt er een toestel rond in de kleuren van US Airways, met de naam American Airlines. De maatschappij liet weten de nostalgie in ere te willen houden en verwacht binnenkort een AirCal kleurenschema op een van haar vliegtuigen te introduceren. 

De registratie van de 737 met het TWA kleurenschema is N917NN.

Foto's: American Airlines

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy