-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nu ook TWA kleurenschema op American 737

DALLAS - De Amerikaanse maatschappij American Airlines heeft opnieuw een Boeing 737-800 voorzien van een speciaal kleurenschema. Dit keer is het ter ere van Trans World Airlines, ook wel bekend onder de afkorting TWA. TWA behoorde samen met Pan American Airlines (PanAm) tot een van de bekendse maatschappijen ter wereld. In 2001 werd TWA ingeburgerd bij Amerian Airlines dat in een klap de grootste maatschappij ter wereld werd, tot de fusie tussen Northwest Airlines (NWA) en Delta plaatsvond.

Vorige week introduceerde de Amerikaanse carrier al een 737-800 in het kleurenschema van Reno Air, dat ook voorafging aan het nieuwe American. De maatschappij heeft toestellen voorzien van een speciaal kleurenschema van onder andere American Airlines (retro), Piedmont, Allegheny, PSA en America West. Ook vliegt er een toestel rond in de kleuren van US Airways, met de naam American Airlines. De maatschappij liet weten de nostalgie in ere te willen houden en verwacht binnenkort een AirCal kleurenschema op een van haar vliegtuigen te introduceren. 

TWA werd in 1925 opgericht en had op het hoogtepunt van het bestaan bijna 190 vliegtuigen in haar vloot. Ze opereerde een grote vloot van in de Verenigde Staten geproduceerde vliegtuigen, zoals de DC-1, DC-2, Lockheed Constellation, de Convair 880, Boeing 707 en Boeing 747. TWA had plannen om de shorthaul vloot te vervangen met Airbus A318s, echter mocht het niet zover komen door de financiele positie veroorzaakt door de terroristische aanslagen op het WTC en het Pentagon in 2001. 

De registratie van de 737 met het TWA kleurenschema is N915NN.

Foto's: American Airlines

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy