-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Emirates vraagt aandacht voor wildlife en bestickert 2 A380s

DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft de eerste van twee A380s getoond die in het teken van United for Wildlife zijn bestickert met een grootse collectie van dieren. Met de hashtag #WhoseSideAreYouOn werkt Emirates samen met de organisatie United for Wildlife voor het behoud van dieren die met uitsterven worden bedreigd. De eerste A380, de A6-EEI (MSN 123) is voorzien van gigantische stickers waarop zes dieren staan afgebeeld, waaronder drie olifanten, een tijger en een leeuw en de neushoorn. Zelfs het Emirates logo heeft moeten wijken voor de stickers. De eerste A380 werd gisteren ingezet op een lijnvlucht naar London Heathrow (LHR). De machines worden ingezet op het wereldwijde A380 netwerk van de maatschappij.

Wereldwijd hanteren grote luchtvaartmaatschappijen al een embargo op het vervoer van zogenaamde jachttrofeeen. Vorig jaar ontstond er veel ophef toen een Amerikaanse tandarts in Zimbabwe de leeuw Cecil doodde. Hij claimde echter over de juiste documenten te beschikken. Doordat maatschappijen samenwerken met organisatie, wordt geprobeerd de illegale stroperij terug te dringen en de dieren te beschermen van uitsterven. De stickers beslaan een oppervlak van ruim 42 meter in lengte en 6 meter in hoogte. Het gewicht is 70kg en het kostte 28 personen bijna drie dagen om de stickers aan te brengen. Het tweede toestel zal op 5 november worden ingezet op een vlucht naar Mauritius. Ook de inflight magazines zullen worden aangepast aan het thema, en het in-flight entertainment systeem (ICE) wordt uitgebreid met wildlife programma's. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy