-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwe naam en kleurenschema op eerste A330 voor SATA

PONTA DELGADA/MANCHESTER - De nationale maatschappijen van de Portugese eilandengroep Azoren, heeft gisteren tijdens een bijeenkomst in een hangar in Manchester de eerste nieuwe A330-200 mogen bewonderen. Het bedrijf heeft een tweetal tweedehands van deze vliegtuigen besteld. Ze zullen de drie A310s die nu nog voor de maatschappij vliegen, vervangen. SATA heeft twee A330-200s besteld die worden voorzien van 283 stoelen in twee klassen: 24 in business class en 259 in economy class. Dit betreffende vliegtuig zal binnenkort haar nieuwe registratie CS-TRY krijgen en vloog voorheen voor Royal Jordanian Airlines, die haar A330s vervangt door Dreamliners.

De maatschappij zet A310s in op vluchten naar Toronto, Boston en Lissabon. Verder opereert zij een kleine vloot A320s naar diverse Europese steden en worden turboprops van Bombardier ingezet om de eilanden met elkaar te verbinden. Ook deze toestellen zullen allen in het nieuwe kleurenschema worden geschilderd.

Een A310 met het oude kleurenschema (C) Niels Hager

Werknemers waren echter zeer verrast om een geheel vernieuwd kleurenschema op de A330 waar te mogen nemen. Zo wordt de naam SATA veranderd in Azores Airlines, waarschijnlijk om de herkomst en trots duidelijker weer te kunnen geven. Op de romp is een grote walvis geschilderd; de Azoren staan bekend om haar grote populatie walvissen. Deze zijn soms zelfs vanaf de eilanden te zien en vormen hiermee een van de grootste toeristische attracties van de eilandengroep, die uit 9 eilanden bestaan.

 

(C) Paulo Fostino

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy