-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste A320NEO voor China Southern maakt maiden flight

HAMBURG - De eerste A320NEO die voor de Chinese SkyTeam carrier China Southern Airlines wordt gebouwd heeft vrijdag de eerste testvlucht gemaakt. Het wordt de eerste A320NEO die aan een Chinese klant wordt geleverd. De luchtvaartmaatschappij heeft tenminste 74 A320NEOs besteld, waarvan 24 zullen worden geleast van Aercap. De carrier opereert al een vloot van ruim 200 A319s, A320s en A321s en neemt de komende jaren nog minimaal 40 toestellen in ontvangst. 

Naast China Southern hebben ook de volgende carriers uit China dit toestel besteld: China Eastern Airlines, Loong Air en Spring Airlines.

Momenteel vliegen Lufthansa, GoAir en Indigo al met de nieuwe A320NEO. Dit type is aanzienlijk zuiniger en heeft een groter vliegbereik dan de huidige generatie A320s. De komende maanden worden waarschijnlijk ook de eerste A320NEOs geleverd aan ondermeer Qatar Airways, AirAsia en Pegasus Airlines. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy