-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Singapore Airlines voor het eerst met de A350 op Schiphol

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft vandaag voor het eerste de Airbus A350 ingezet op de route Singapore-Amsterdam. Hiermee vervangt de A350 de Boeing 777-300ER waarmee tot gisteren gevlogen werd.

Om kwart voor 7 vanmorgen landde de eerste A350 van de Singaporse maatschappij op Amsterdam Schiphol. Het vliegtuig, met de registratie 9V-SMB, was ruim 12 uur daarvoor vertrokken van de luchthaven van Singapore. Met de eerste A350-vlucht heeft Schiphol de primeur. Het is namelijk de eerste intercontinentale lijnvlucht van Singapore Airlines met de A350. Tot gisteren werden er alleen vluchten uitgevoerd naar Hong Kong, Jakarta en Kuala Lumpur om het personeel te kunnen trainen.

Singapore Airlines heeft niet de primeur als het gaat over de eerste Airbus A350 die land op Schiphol. Begin November had het Finse Finnair namelijk de primeur. Twee dagen na de aflevering vloog Finnair eenmaal naar Schiphol. Dit was tevens de allereerste commerciële A350-vlucht voor Finnair. Eind maart bezocht wederom een Finnair A350 Schiphol. Ditmaal vanwege de terroristische aanslagen in Brussel.

Singapore Airlines A350-900xwb aan de gate in Singapore - © Dillion Chong

Zicht op de linkervleugel van de A350 van Singapore Airlines - © Dillion Chong

Zicht op de rechtervleugel van de A350 van Singapore Airlines - © Dillion Chong

67 A350’s

In totaal heeft Singapore Airlines 67 A350’s besteld bij fabrikant Airbus. Daarvan zijn er nu twee afgeleverd. Vijf A350’s zullen speciale Airbus A350-900ULR worden oftewel Ultra Long Range. Met deze variant kan de maatschappij weer rechtstreekse vluchten gaan uitvoeren naar o.a. New York en Los Angeles. Nu moeten er nog een tussenlanding gemaakt worden op Frankfurt.

Singapore Airlines bied in haar A350’s plaats aan in totaal 253 mensen, verdeeld over 42 business classtoelen, 24 premium economyclassstoelen en 187 economy classstoelen. Singapore Airlines landt dagelijks om 07.15 en vertrekt weer om 11.15 uur naar Singapore

Foto is gemaakt door Dillion Chong

 

Even na 12'en steeg het vliegtuig weer op voor de terugvlucht naar Singapore. Foto's (C) Niels Hager

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy