-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ethiopian Airlines eerste A350 maakt haar eerste vlucht

TOULOUSE - Vandaag heeft de eerste Airbus A350-900 XWB die bestemd is voor Ethiopian Airlines voor het eerst het luchtruim gekozen. Het vliegtuig steeg op vanaf de luchthaven van Toulouse, waar de Airbusfabriek staat.

 

In totaal heeft de maatschappij uit Ethiopië 12 vliegtuigen van dit type besteld bij fabrikant Airbus. De maatschappij plaatste de order in 2009. Het is voor het eerst dat Ethiopian Airlines een bestelling heeft geplaatst bij de Europese fabrikant. De vloot bestaat op dit moment uit Boeing 737, Boeing 757, Boening 767, Boeing 777, Boeing 787 en Bombardier Dash 8 vliegtuigen. Wel heeft de maatschappij in 2006 een jaar lang gevlogen met een geleaste Airbus A330 van XL France.

 

In de A350’s van Ethiopian zullen in totaal 348 passagiers kunnen zitten. Het toestel is opgedeeld in 30 Business classstoelen en 314 economyclass stoelen. Dat zijn meer stoelen te opzichte van andere maatschappijen zoals Qatar Airways, Finnair en Singapore Airlines. Deze maatschappijen hebben respetievelijk 283, 297 en 253 stoelen aan boord.

 

Crewtrainingsvluchten

Net zoals bij de andere maatschappijen die op dit moment vliegen met de Airbus A350, zal ook Ethiopian Airlines haar crew gaan trainen doormiddel van korte vluchten. Ethiopian zal starten met vluchten vanuit thuisbasis Addis Ababa naar het Nigeriaanse Abuja. Deze route zal eenmaal per dag gevlogen worden. Naar welke bestemmingen Ethiopian na de crewtrainingsvluchten zal gaan vliegen, is met uitzondering van London Heathrow nog niet bekend.

 

Ethiopian Airlines hoopt in juni als zevende luchtvaartmaatschappij ter wereld de Airbus A350 op te nemen in haar vloot. Sinds de levering van het eerste vliegtuig in December 2014 aan Qatar Airways (8), ontvingen ook Vietnam Airlines (4), Finnair (5), TAM (3), Singapore Airlines (3) en Cathay Pacific (1) al de nieuwste widebody uit de Airbus-familie. Dit jaar zal naar alle waarschijnlijkheid Thai Airways en China Airlines ook nog hun eerste A350 in ontvangst nemen. Oorspronkelijk zou Sri Lankan Airlines ook de A350 in ontvangst nemen, maar de maatschappij annuleerde de order begin vorige maand.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy