-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste A350 voor Cathay Pacific maakt eerste vlucht

TOULOUSE - De allereerste Airbus A350-900XWB van Cathay Pacific heeft vandaag haar eerste vlucht gemaakt. Het vliegtuig, met testregistrstie F-WZFX, koos rond 11:50 voor het eerst het luchtruim. In totaal heeft de maatschappij uit Hongkong 20 Airbus A350-900's en 26 Airbus A350-1000's besteld bij de Europese fabrikant.

Met deze eerste vlucht komt Cathay Pacific samen met onder andere Qatar Airways, Vietnam Airlines en TAM in het rijtje met gebruikers van de A350. Op dit moment vliegen er 5 luchtvaartmaatschappijen met de nieuwste widebody van Airbus. Begin deze maand ontving Singapore Airlines haar eerste Airbus A350.

Elke A350-900 van Cathay Pacific bied plaats aan 280 passagiers. Deze 280 passagiers zitten versprei over de 38 bussiness class stoelen, 28 economy premium class stoelen en 214 economy stoelen. Cathay Pacific heeft aangegeven dat de A350's de komende jaren een deel van de huidige longhaul-vloot gaan vervangen. De huidige longhaul-vloot bestaat uit de Airbus A330, Airbus A340, Boeing 747 en Boeing 777. Zowel de A340 en de B747 passagiersvliegtuigen van de maatschappij worden vervangen door de A350. Daarnaast zullen ook de oudere triple 7’s van de Hongkongse maatschappij vervangen worden.

Op deze A350 is het nieuwe kleurschema van Cathay Pacific geschilderd. Vorig jaar maakte de maatschappij haar nieuwe kleurschema bekend, die ontworpen is voor de nieuwe generatie vliegtuigen die nu op de markt komen. Cathay Pacific is hiermee niet de enige maatschappij. Luchtvaartmaatschappijen zoals de KLM, Singapore Airlines, Thai Airways, en Vietnam Airlines hebben hun kleurschemas hierop aangepast. Door de nieuwe kleurschemas komen de neuzen beter tot hun recht.

Levering

Er wordt verwacht dat de eerste Cathay Pacific A350 in mei afgeleverd wordt. Oorspronkelijk stond de levering gepland voor maart, maar net zoals bij meerdere Aziatische maatschappijen zijn er problemen met de levering. Hiervoor zijn verschillende oorzaken voor. Voorbeelden van oorzaken zijn de huidige financiële situatie van maatschappijen, of er zijn problemen met de levering van het interieur. Wat de precieze reden van een eventuele vertraging bij Cathay is, is niet bekend gemaakt.

Cathay Pacific zal de Airbus A350 gaan inzetten op routes naar ondere andere Manila, Taipei en London Gatwick. Naar verwachting zal het Ethiopische Ethiopian Airlines de volgende maatschappij zijn die de A350 in ontvangst zal nemen. Volgens de planning ontvangt ook de Afrikaanse maatschappij in Mei haar eerste A350.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy