-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tweede dagelijks Emirates A380-vlucht op Schiphol voor het eerst geland

SCHIPHOL – Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft vandaag voor het eerst haar avondvlucht naar Schiphol uitgevoerd met een Airbus A380. Vlucht EK149/EK150 werd toch gisteren uitgevoerd met een Boeing 777-300ER. Even na 20.00 uur deze avond landde de A6-EDJop de Polderbaan.

Vanaf vandaag vliegt Emirates tweemaal per dag met de superjumbo van Dubai naar Amsterdam en weer terug. Voortaan kunnen vliegtuigliefhebbers in plaats van één A380, twee A380’s per dag aanschouwen. En in het zomerseizoen is het zelfs mogelijk om driemaal per dag het grootste passagiersvliegtuig te zien. Dit is mogelijk omdat China Southern voor het tweede jaar op rij in de zomer, in plaats de A330, een van haar A380’S inzet op de vlucht van/naar Peking.

Komst onzeker

De geruchten dat Emirates ook voor haar avondvlucht de superjumbo wilde gaan inzetten, gingen al een tijdje rond. Het was wel lange tijd onzeker of in de toekomst Emirates daadwerkelijk tweemaal per dag mocht gaan vliegen met de A380 op Schiphol. Veel partijen waren tegen de komst van het vliegtuig op de route, vanwege oneerlijke concurrentie. Veel maatschappijen in Europa en Amerika vinden dat de grote drie uit het Midden-Oosten, Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways, te veel gebruik maken van overheidsgelden.

Toch kwam er in December groen licht voor de komst van de ‘Double Daily’ van de A380 voor de maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten. Staatsecretaris Sharon Dijksma gaf toestemming voor de komst omdat volgens haar het verdrag tussen Nederland en de VAE uitbreiding mogelijk maakt. Ook volgens de staatsecretaris heeft de uitbreiding gen gevolgen voor de KLM. Toch is het personeel van de KLM niet eens met de komst. Het personeel startte in januari een petitie tegen de komt van de tweede superjumbo van Emirates. Dit heeft uiteindelijk geen nut gehad, want de A380 is toch geland op Schiphol.

De A380’s van Emirates landen dagelijks om 12.40 (EK147) en 20.00 (EK149) en vertrekken weer om 14.30 (EK148) en 22.00 (EK150). Naast Emirates vliegt de KLM ook dagelijks naar Dubai toe. Dit doet de KLM afwisselend met de Boeing 777-200 en de Boeing 787-9.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy