-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Toekomstige PH-BHA maakt eerste testvlucht

EVERETT - De eerste voor KLM bestemde Boeing 787-9 Dreamliner heeft de eerste vlucht gemaakt. De Dreamliner was opgestegen vanaf Paine Field waar de Boeing fabriek staat voor een testvlucht. Het callsign dat werd gebruikt was BOE234. De eerste testvlucht volgt nadat de Amerikaanse bouwer eerder deze week al enkele keren het toestel over het vliegveld liet taxiën.

De eerste testvlucht, ook wel aangeduid met B1 flight, wordt spoedig opgevolgd door een tweede (B2) vlucht. Nadat het toestel is "goedgekeurd" zullen vliegers van de KLM het toestel voor de eerste keer besturen. Dit type vlucht staat bekend als C1 etc.

KLMs eerste 787 draagt de registratie PH-BHA en wordt binnenkort geleverd. De levering is echter vertraagd door een late levering van het interieur. Alle Dreamliners in de vloot van KLM zullen worden vernoemd naar bloemen en planten. De eerste naam is nog niet bekend.

Volgens de huidige planning zal de KLM op 22 november de Dreamliner voor de eerste keer inzetten op een reguliere vlucht. De eerste bestemmingen zijn Abu Dhabi en Bahrein. Vlucht KL437 zal op 22 november omstreeks 10.40 vertrekken.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy