-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste vlucht Mitsubishi Regional Jet mogelijk in oktober

NAGOYA - De Japanse autofabrikant heeft een sprong in het diepe gemaakt door voor het eerst in 40 jaar tijd een vliegtuig te bouwen: de Regional Jet. Het is tevens het eerste verkeersvliegtuig dat is voorzien van straalmotoren. De eerste vlucht wordt verwacht in oktober. Het vliegtuig heeft inmiddels al enkele tests voltooid, waaronder taxi-tests. Volgens de fabrikant zal half oktober de eerste keer het luchtruim worden gekozen. Tijdens deze testvlucht, die circa 60 minuten zal duren, worden allerlei system getest. 

De Mitsubishi Regional Jet valt in hetzelfde segment als de Embraer Regional Jet en de CS-100 van Bombardier. Enkele luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen waaronder Japan Airlines, All Nippon Airways, het Amerikaanse Eastern Air Lines en Trans State Holdings hebben al orders geplaatst voor ruim 400 vliegtuigen, waarvan 180 kooprechten en intentieverklaringen. De MRJ-90 biedt plaats aan ongeveer 92 passagiers en kost zo'n $47 miljoen. Ter vergelijking, de iets grotere ERJ-195 van Embraer kost $47 miljoen, terwijl de CS-100 van Bombardier te koop is voor $62 miljoen.

De Japanse fabrikant krijgt hulp van Boeing, die assisteert bij ondermeer de verkopen en het marketen van het toestel. In 2017, vier jaar later dan de originele planning, hoopt Mitsubishi de eerste MRJ-90 te kunnen overhandigen aan All Nippon Airways. In een later stadium zal er ook een kleinere variant, de MRJ-70, worden ontwikkeld met plaats voor 70 passagiers.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy