-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

American Airlines vanaf mei rechtstreeks van Dallas naar Amsterdam

DALLAS - American Airlines start in mei 2017 met dagelijkse vluchten tussen Dallas Fort Worth Airport en Schiphol. De vluchten worden alleen uitgevoerd in het zomerseizoen, dat loopt tot eind september. Naast Amsterdam worden ook vluchten naar Rome opgestart.

Door: Luchtvaartnieuws.nl

Op de route naar Amsterdam zal American Airlines een Boeing 767-300ER inzetten, blijkt uit de timetable van de maatschappij. De vluchten naar onder meer Amsterdam en Rome gaan ten koste van de capaciteit die wordt ingezet op de routes Chicago-Düsseldorf, Philadelphia-Brussel, Philadelphia-Zürich en New York/JFK-Birmingham.

De maatschappij springt in het gat dat KLM heeft achtergelaten, aangezien de Nederlandse maatschappij vorig jaar is gestopt met vluchten naar en van Dallas. Die luchthaven is een zeer belangrijke hub in het routenetwerk van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij. Passagiers kunnen in Dallas/Fort Worth overstappen op aansluitende vluchten naar veel bestemmingen in Noord- en Latijns-Amerika.

American Airlines vliegt al tussen Philadelphia en Schiphol. Die route werd eerder bediend door het met American gefuseerde US Airways.

De eerste lijnvlucht vertrekt op 5 mei uit Dallas en komt op 6 mei aan in Amsterdam.

Vluchtnummer Vertrek uit Vertektijd Bestemming Aankomsttijd
AA220 DFW 15.30 AMS 08.25+1
AA221 AMS 10.25 DFW 14.35

Let op, deze tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

+1 is aankomst de volgende dag

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy