-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Air Asia X met nieuwe A330 naar Londen

KUALA LUMPUR - De Maleisische prijsvechter Air Asia X heeft bij Airbus orders openstaan voor 66 A330-900NEOs. En hoewel vorige week werd aangekondigd dat de airline maar Istanbul en Spanje gaat vliegen, zal Londen vanaf 2018 weer in de dienstregeling van Air Asia X worden opgenomen. Hier zal de vernieuwde A330 versie op worden ingezet. Dit meldt AirlineRatings.

Welke luchthaven zal worden opgenomen in de dienstrengeling is nog niet bekend. De keuze zou afhankelijk zijn van slots en een goede deal. De carrier heeft in het verleden lijnvluchten tussen Londen Gatwick en Kuala Lumpur uitgevoerd met A340-300s. Vanwege de relatief hoge operationele kosten die dit type met zich meebrengt, werd de lijnvlucht naar Londen geschrapt. Dit ondanks de hoge bezettingsgraad.

Air Asia X heeft al een vloot van 31 A330-300s. Deze tellen 365 stoelen in Economy Class in een opstelling van 3-3-3. Ook telt het type 12 Premium Economy stoelen. Vanwege dezelfde afmetingen van de romp, zal de A330NEO mogelijk hetzelfde aantal stoelen tellen. De prijsvechter heeft ook 10 A350s besteld. Wel heeft de carrier in het verleden aangegeven deze order te willen schrappen en meer A330s af te willen nemen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy