-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

AirAsia keert terug naar Europa

De Maleisische prijsvechter Air Asia keert later dit jaar terug naar Europa. De long-haul tak AirAsia X start met ingang van 30 oktober een lijndienst naar Barcelona waarbij ook Istanbul op de heen- en terugvlucht wordt aangedaan. Op de vlucht wordt een A330-300 ingezet met 377 stoelen, verspreid over Premium Economy (12) en Economy Class (365).

De carrier vloog tot en met 2012 naar Europa en voerde toen vluchten uit naar Parijs Orly, Londen Stansted en Londen Gatwick. Er werd toen gebruik gemaakt van A340-300s. Vanwege hoge brandstofprijzen, hoge belastingen en een lage vraag naar vliegtickets deed AirAsia X doen besluiten de vluchten op te schorten.

Air Asia X vliegt vanaf Kuala Lumpur naar zo’n 25 bestemmingen in China, Nieuw Zeeland, Australië en Saudi Arabië. Passagiers kunnen overstappen op het netwerk van AirAsia, dat vluchten binnen Azië uitvoert die niet langer dan 3 uur duren. Naast de Maleisische long-haul tak, heeft de AirAsia Group ook een carrier in Thailand en Indonesië die zich focust op het uitvoeren van lange-afstandsvluchten.

Vlucht D7 001 vertrekt dagelijks vanuit Kuala Lumpur om 10.00 en komt om 15.00 aan in Istanbul. De vlucht vanaf Istanbul vertrekt om 16.30 en komt om 19.20 aan. De terugvlucht D7 002 vertrekt om 20.50 uit Barcelona en om 02.50 's nachts uit Istanbul. De lokale aankomsttijd in Kuala Lumpur is 19.30.

Airbus A330-300 AirAsia X (C) Jack Martin(C) Jack Martin

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy