-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Johannesburg tweede intercontinentale A350 bestemming voor Singapore Airlines

SINGAPORE - De Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg wordt de tweede intercontinentale bestemming van Singapore Airlines die aangedaan wordt met de Airbus A350-900. Na Amsterdam wordt Johannesburg vanaf 23 juni driemaal per week aangedaan door het nieuwe type toestel van de maatschappij.

Singapore Airlines vliegt dagelijks van en naar Johannesburg. Op dit moment wordt de Boeing 777-200ER ingezet op de route. Vanaf 23 juni wordt de kist op drie van de zeven dagen vervangen door de A350. In het begin zal de maatschappij uit Singapore vliegen met zowel de Triple 7 als de A350. In de loop van de tijd zullen het aantal wekelijkse vluchten naar Johannesburg met de Airbus A350 worden opgeschroefd totdat uiteindelijk alleen de A350 nog wordt ingezet op de route. Daarnaast is het ook de bedoeling dat vier van de zeven vluchten zullen doorvliegen naar Kaapstad.

Maar niet alleen op de twee Zuid-Afrikaanse zullen binnenkort gevlogen worden door de A350s van Singapore Airlines. Naast de huidige A350-bestemmingen Jakarta en Amsterdam, staan ook het Duitse Düsseldorf, het Deense Kopenhagen, het Spaanse Barcelona en het Braziliaanse Sao Paolo op programma. Daarnaast zullen er op verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten in de toekomst gevlogen worden met de nieuwste widebody van Airbus. Hiermee zal gestart worden zodra Singapore Airlines haar eerste Airbus A350-900ULR in ontvangst neemt. Met deze ‘Ultra Long Range’ versie van de A350 wordt het weer mogelijk om rechtstreekse vluchten aan te kunnen bieden tussen Singapore en de VS.

Singapore Airlines heeft in totaal 67 Airbus A350-900’s besteld waarvan 7 van het type A350-900ULR. Singapore Airlines ontving op 2 maart van dit jaar haar eerste A350 en heeft er op dit moment twee in haar vloot. De derde A350 zal deze week nog geleverd worden en aan het eind van dit jaar vliegen er volgens de planning negen voor de maatschappij. In totaal bieden de A350s plaats aan 253 passagiers verdeeld over 42 Business classstoelen, 24 premium economy classstoelen en 187 economy classstoelen.

Lees ook:

Singapore Airlines ontvangt haar eerste Airbus A350-900XWB

Singapore Airlines voor het eerst met de A350 op Schiphol

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy