-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste intercontinentale vlucht naar VS door Air Serbia

BELGRADO - Voor het eerst in 24 jaar is er weer een rechtstreekse verbinding tussen Servië en de Verenigde Staten. Air Serbia voerde gisteren de eerste vlucht uit tussen de hoofdstad Belgrado en de Amerikaanse stad New York. De intercontinentale vluchten worden uitgevoerd door een Airbus A330-200. Het eerste toestel werd op 12 mei in ontvangst genomen.

De A330-200 is afkomstig van Etihad Airways. Deze maatschappij heeft een minderheidsbelang van 49%. Etihad Airways heeft het voormalige JAT Airways financiële hulp geboden om de maatschappij weer winstgevend te maken. Naast een vernieuwd netwerk, zijn ook alle Boeing 737s vervangen door Airbus A319s en A320s. De complete Air Serbia vloot telt nu 14 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 10 jaar. Hiermee wordt naar 44 bestemmingen gevlogen, waaronder Amsterdam.

Een tweede A330 wordt binnenkort overhandigd. Beide machines tellen 18 stoelen in Business Class en 236 in Economy Class.

In het verleden opereerde JAT Airways ondermeer Boeing 707s en McDonnell Douglas DC-10s. Deze werden ingezet op het intercontinentale netwerk van de maatschappij, dat onder andere New York en Toronto omvatte.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy