-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Aeromexico start maandag met lijnvluchten naar Schiphol

MEXICO STAD/SCHIPHOL - De Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeromexico start aanstaande maandag met lijnvluchten tussen de Mexicaanse hoofdstad Mexico Stad en Schiphol. Op de route zal een Boeing 787-8 Dreamliner ingezet worden.

De Skyteamoprichter zal driemaal per week gaan vliegen op Schiphol. Aeromexico landt om 18.00 op Schiphol en vertrekt om 22.35 weer terug naar Mexico. Aanstaande maandag land de eerste vlucht eenmalig niet om 18.00 uur maar al om 07.00 uur. Een reden hiervoor is niet gegeven, maar naar verwachting is hiervoor gekozen om langer stil te kunnen staan bij de start van de route. Met de komst van de maatschappij is het voor het eerst in jaren dat er weer een maatschappij uit Latijns-Amerika op Schiphol gaat vliegen. Op dit moment vliegt alleen LAN Chili op Schiphol, maar deze maatschappij vliegt alleen vrachtvluchten.

Aeromexico is de grootste maatschappij van Mexico en tevens de flagcarrier van het land. De maatschappij heeft de beschikking over een vloot van 64 vliegtuigen. De vloot bestaat uit 51 Boeing 737’s, 4 Boeing 777’s en 9 Boeing 787-8 Dreamliners. Ook is Aeromexico de medeoprichter van het Skyteam. Samen met Air France, Delta Airlines en Koream Air werd in 2000 de luchtvaartalliantie opgericht, waar ook de KLM lid van is.

Met de komst van Aeromexico wordt de frequentie tussen Mexico-stad en Schiphol verhoogd van 7 naar 10 wekelijkse vluchten. De KLM vliegt al dagelijks met de Boeing 747-400M naar de Mexicaanse hoofdstad en daar komen vanaf Maandag de vluchten van Aeromexico bij.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy