-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Kuwait Airways heft intra-Europese vluchten op

KOEWEIT - Het is niet langer mogelijk Europese vluchten te boeken bij Kuwait Airways. De carrier heeft zogenaamde 5th freedom rights voor vluchten tussen Geneve en Frankfurt en Parijs en Rome. Hierdoor was de carrier in staat tickets te verkopen aan passagiers tussen deze steden. Als gevolg van een geschil aangespannen in Zwitserland, heeft de maatschappij de ticketverkoop gestaakt.

Hetzelfde geld voor vluchten tussen Londen en New York. Een passagier met de Israëlische nationaliteit had in 2003 een rechtszaak aangespannen vanwege discriminatie. De maatschappij weigerde een ticket uit te geven aan passagiers met deze nationaliteit. De Swiss Federal Office of Civil Aviation zegt dat de maatschappij onder andere de Zwitserse grondwet heeft geschonden door passagier(s) te weigeren op grond van geloof of nationaliteit. Als gevolg hiervan heeft de luchtvaartmaatschappij vrijwillig haar 5th freedom right opgegeven om verdere gevolgen te voorkomen.

Op de Europese vluchten werden verschillende vliegtuigen ingezet, zoals Boeing 747-400s, Airbus A330-200s, A340-300s en Airbus A300s.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy