-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

SriLankan schrapt Europese bestemmingen

COLOMBO - OneWorld maatschappij SriLankan Airlines zal naar verwachting alle Europese bestemmingen, te weten Parijs, Frankfurt en Rome, uit haar netwerk schrappen als een gevolg van de aanhoudende financiële positie van de maatschappij. Alleen de Londense luchthaven Heathrow zal rechtstreeks blijven worden aangevlogen. De maatschappij draait sinds 2008 al verlies en het hervormingsprogramma onder de naam ‘Red to Black Programme’ moet er voor zorgen dat de maatschappij spoedig weer zwarte cijfers schrijft.

Het schrappen van routes waarop nauwelijks of geen winst wordt behaald hoort daarom tot de mogelijkheden om het bedrijf weer winstgevend te maken. Zo zal de vloot niet worden uitgebreid, maar wordt gekeken De maatschappij opereert een vloot A320s, A321s, A330s en A340-300s. Dit laatste type wordt de komende maanden definitief uitgefaseerd en vervangen door de A350. De eerste A350 wordt in 2016 geleverd. SriLankan Airlines schrapt niet alleen bestaande, maar ook geplande routes.

Eerder gaf de OneWorld maatschappij aan in 2016 terug te keren naar de Australische stad Melbourne; hier ziet de maatschappij nu echter van af.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy