-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Flydubai overweegt vluchten naar Spanje

DUBAI - Prijsvechter flydubai sluit niet uit dat het binnenkort naar west-Europa zal gaan vliegen. Het bedrijf, opgericht in 2008, zou het oog hebben laten vallen op Girona en Reus nabij de Spaanse stad Barcelona. Terwijl een retourtje bij traditionele maatschappijen tegen de EUR450 kost, zou flydubai deze vluchten aan kunnen bieden voor ongeveer EUR125. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar bijna 100 bestemmingen met een vloot van 50 737-800s.

De maatschappij vliegt al naar enkele bestemmingen in Oost-Europa, waaronder Zagreb, Sofia, Praag, Boekarest en Bratislava. Om ook in de toekomst uit te kunnen breiden, zijn 75 nieuwe 737MAXs besteld.

Een recent afgesloten contract tussen een Catalaans bedrijf en Al Koas Tourism uit Dubai zal er voor zorgen dat er meer toeristen naar beide landen zullen reizen. Door vluchten tegen een lager tarief aan te bieden hoopt flydubai een marktaandeel te kunnen werven. Het vliegbereik van de Boeing 737-800 met winglets is tegenwoordig ruim 5750 km. Spanje ligt echter op het maximale vliegbereik van de Boeing 737. Om alsnog vluchten naar Spanje uit te kunnen laten voeren, zou de maatschappij overwegen extra brandstoftanks te installeren in een klein aantal vliegtuigen. Ook overweegt flydubai om niet alle stoelen te bezetten, waardoor er over een grotere afstand vluchten kunnen worden uitgevoerd.

(C)Mehdi N

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy