-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Finnair in 2016 naar 16 nieuwe bestemmingen

De Finse maatschappij Finnair breidt het aantal bestemmingen volgend jaar flink uit. Dit maakte de maatschappij bekend bij het publiceren van de nieuwe zomerdienstregeling. Vanuit de hoofdstad zal onder andere het Schotse Edinburgh worden toegevoegd. Ook zal er een aantal toeristische bestemmingen aan het netwerk worden toegevoegd, zoals de Griekse eilanden Zakynthos, Skiathos, Santorini, Mytilene en Preveza. Finnair zegt dat de nieuwe bestemmingen nauw aansluiten op haar intercontinentale bestemmingen, waarvan er 13 in Azië zijn gelegen.

Ook voegt het bedrijf Svalbard toe, een van de meest noordelijk gelegen vliegvelden van de wereld. Concurrent SAS vliegt ook regelmatig naar Svalbard, maar doet dat op charterbasis. Finnair zegt de eerste airline te zijn die deze bestemming als lijndienst toevoegt. Wel gaat het hierbij om 3 wekelijkse vluchten tussen 1 juni en 27 augustus. Een aantal bestemmingen werd al eerder aangedaan op charterbasis, maar wordt nu als lijnvlucht aangeboden. Ook is een aantal bestemmingen alleen in een bepaald seizoen te boeken, zoals Edinburgh. De Schotse stad kan via deze rechtstreekse vlucht worden bezocht tussen 18 april en 27 oktober. Vanaf 4 april wordt het Deense Billund, na Kopenhagen de belangrijkste stad en luchthaven, het hele jaar door bezocht.

In de regio zuid-Europa worden Bulgarije (Varna) en Pula (Kroatië) aan het netwerk toegevoegd. Beide bestemmingen worden tweemaal per week bezocht, Pula is gelegen in het zuiden van het land en grenst aan de Adriatische zee. Voor Finnair is Kroatië een belangrijke markt, het biedt al 14 wekelijkse vluchten naar Dubrovnik en Split. Komend jaar wordt Split 2x per week extra bezocht.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy