-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Icelandair breidt netwerk uit met Montreal en Aberdeen

REYKJAVIK - Icelandair heeft deze week twee nieuwe routes aangekondigd in het al zeer uitgebreide netwerk van de maatschappij. De luchtvaartmaatschappij start met ingang van 19 mei een vlucht naar het Canadese Montreal. Deze bestemming zal tot en met 8 november worden aangedaan. Nog niet eerder vloog Icelandair naar deze voornamelijk Franssprekende stad in de staat Quebec. Het gaat om de 16e bestemming in Noord-Amerika. De vluchten worden 4x per week uitgevoerd; op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. De non-stop vlucht duurt ongeveer 5 uur en wordt uitgevoerd met Boeing 757-200s.

Icelandair heeft de afgelopen jaren het netwerk aanzienlijk uitgebreid en vliegt naar zo'n 40 bestemmingen, waaronder Amsterdam. Het bedrijf heeft een belangrijke marktpositie verworven en vele passagiers die met deze maatschappij vliegen, maken een korte tussenstop in het land.

Naast Montreal kondigde Icelandair afgelopen week ook aan dat het met ingang van 9 maart naar Aberdeen zal gaan vliegen. Deze Schotse bestemming is de eerste plaats die zal worden bezocht met de nieuwe Bombardier Dash-8Q400 vliegtuigen. Aberdeen is de 4e plaats in grootte van Schotland en is de zesde bestemming in het Verenigd Koninkrijk. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag zal de vlucht naar Aberdeen worden uitgevoerd, een vlucht die een kleine 3 uur duurt.

Daarnaast heeft Icelandair de eerste van twee bestelde Boeing 767-300ERs in ontvangst genomen. Dit vliegtuig, geleast van GECAS, versterkt de vloot die momenteel uitsluitend uit 757s bestaat. De 767s zijn voorzien van 260 stoelen, 63 meer dan de 757-200, en 40 meer dan de 757-300. De Boeing 767-300ER zal worden ingezet op drukke routes, en vervangen twee oudere, geleaste 757s. Door de extra capaciteit zullen deze toestellen uitsluitend worden ingezet op vluchten naar Londen Heathrow. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy