-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air France draagt meer routes over naar HOP!

PARIJS - Skyteam maatschappij Air France probeert al tijden om de kosten naar beneden te krijgen en haar marktaandeel te vergroten. Een van de plannen was om haar regionale dochters allen onder te brengen onder een enkele naam: Hop!. Maar ook het oprichten van een eigen prijsvechter (Transavia France) was onderdeel van deze plannen. Nu beide maatschappijen zijn opgericht, probeert Air France bestaande routes onder te brengen onder Transavia, waar het eigen cabinepersoneel fel tegen is. Na de staking van vorig jaar bij de maatschappij die maar liefst twee weken duurde, liet het moederbedrijf echter weten niet verder te gaan met deze plannen. Maar de kosten blijven hogen, en daardoor is Air France nog steeds nieuwe wegen aan het verkennen om de kosten te drukken.

Daarom wil het bedrijf nu vanaf 25 oktober een merendeel van de binnenlandse vluchten vanaf Marseille (naar Bordeaux, Lille, Nantes en Rennes), Nice (naar Lille, Lyoin, Nantes en Strasbourg) en Toulouse (naar Lyon en Strasbourg) onderbrengen onder de naam van haar regionale dochter Hop!. Daarnaast zijn de vliegtuigen die deze maatschappij inzet een stuk kleiner, waardoor de frequentie wellicht omhoog gaat. 

Verder gaf Air France aan dat per 25 oktober alle vluchten vanaf Parijs Orly zullen worden uitgevoerd door deze dochter. Vanaf Parijs Orly is Amsterdam (nog) geen bestemming binnen het Air France/Hop! netwerk. Wel vliegen Transavia en Transavia France naar deze luchthaven. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy