-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Air Tanzania nieuwste CS-300 klant

Air Tanzania heeft opnieuw zaken gedaan met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier. De nationale maatschappij heeft een vervolgorder geplaatst voor een extra Dash-8Q400 turboprop. Ook bestelde het twee CS-300 vliegtuigen. Air Tanzania wordt hierme de launch customer in Afrika.

Vanuit Dar Es Salaam worden vier bestemmingen bediend met een tweetal Dash-8Q400s die 74 stoelen tellen en kleinere Dash-8-300s, voorzien van 50 zitplaatsen. De order voor de CS-300 betekent dat zij nu ook weer met straalvliegtuigen gaat vliegen. In het verleden vloog de carrier al met Boeing 737-500s.

Vertragingen bij het CSeries programma hebben voor flinke financiële risico's gezorgd voor de Canadese fabrikant. Het leidde tot enkele jaren vertraging voor de CS-100 en de CS-300. Begin dit jaar plaatsten twee grote maatschappijen, Delta en Air Canada, flinke orders voor het type. Samen met de certificering, de recente levering aan AirBaltic en de goede prestaties van het toestel, hoopt Bombardier het vertrouwen te winnen van maatschappijen voor nieuwe orders.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy