-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus levert eerste NEO aan Turkse luchtvaartmaatschappij

HAMBURG - De eerste A320NEO voor een Turkse luchtvaartmaatschappij is vandaag geleverd. Pegasus Airlines nam in het Duitse Hamburg de eerste NEO in ontvangst. De carrier heeft 57 A320NEOs en 18 grotere A321NEOs besteld. De TC-NBA maakte op 6 juli al de eerste vlucht. De carrier vliegt al met een dozijn A320CEOs (Current Engine Option) en bijna 60 737-800s. Het is de eerste carrier die een A320NEO in ontvangst zal nemen die voorzien is van Leap 1A motoren.

Door de mislukte coup in Turkije waren er geruchten dat Pegasus Airlines het nieuwe type iets later in ontvangst zou nemen. Vanmorgen waren er echter berichten dat het toestel alsnog vandaag zou worden geleverd. Pegasus Airlines vliegt vanaf Istanbul Sabiha Gokcen dagelijks naar Amsterdam. Hierop worden zowel de A320 als de 737-800 ingezet. De Turkse maatschappij heeft nog geen routes bekendgemaakt waarop de NEO zal worden ingezet. 

Ook Turkish Airlines heeft een grote order geplaatst voor de A320NEO en de A321NEO. Momenteel vliegen Lufthansa, GoAir en Indigo al met de nieuwe A320NEO. Dit type is aanzienlijk zuiniger en heeft een groter vliegbereik dan de huidige generatie A320s. De komende maanden worden waarschijnlijk ook de eerste A320NEOs geleverd aan ondermeer Qatar Airways, China Southern Airlines en AirAsia. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy