-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air China ontvangt haar eerste Dreamliner

 

CHARLESTON/PEKING - De nationale luchtvaartmaatschappij van China, Air China, heeft vandaag in Charleston haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. Air China is na China Southern, Hainan Airlines en Xiamen Airlines de vierde Chinese maatschappij die de Dreamliner in ontvangst neemt.

In totaal heeft Air China vijftien Boeing 787-9 Dreamliners besteld. Oorspronkelijk bestelde de Chinese flagcarrier in 2005 vijftien Boeing 787-8’s, maar vanwege vertragingen in het testprogramma van de dreamliners werd in 2010 besloten de order te veranderen in de iets grotere 787-9. Met de levering van het nieuwe toestel is Air China wel de eerste Chinese maatschappij die gaat vliegen met de grotere variant van de Dreamliner. De andere drie maatschappijen die nu al vliegen met de 787 vliegen allemaal met de kleinste variant.

De eerste twee maanden wordt het nieuwe toestel ingezet tussen thuisbasis Peking en Shanghai en Guangzhou. Vanaf 1 juli zet Air China haar nieuwste aanwinst in op de route tussen de steden Peking en Aukland. Vanaf 15 juli wordt ook Frankfurt toegevoegd aan het routenetwerk, wat betekend dat de eerste dagelijkse vlucht voortaan met de dreamliner wordt uitgevoerd. De tweede dagelijkse vlucht blijft uitgevoerd worden met de Boeing 747-8I. Ook Rome wordt vanaf 1 augustus bediend met de Boeing 787-9. Overige bestemmingen waarop Dreamliner waarschijnlijk gaat vliegen zijn o.a. San Francisco, New York Newark, Madrid en Havana.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy