-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Emirates breidt A380-vloot mogelijk uit tot 200

DUBAI - Het is nu al de grootste klant van de A380, maar genoeg heeft Emirates er nog niet. Dat meldde de directeur Tim Clark van de maatschappij gisteren. De carrier heeft 77 A380s in de vloot en is daarmee verreweg de belangrijkste klant voor ’s werelds grootste vliegtuig. En het einde van de A380 leveringen is nog niet zicht, de maatschappij heeft namelijk in totaal 142 van deze superjumbo’s besteld.

Emirates zou vooral geïnteresseerd zijn in de vernieuwde A380 die Airbus aan het ontwikkelen zou zijn. Een definitieve beslissing hierover is echter nog niet genomen. Maar de maatschappij zou nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze versie die verder kan vliegen. De nieuwe motoren zouden bovendien aanzienlijk zuiniger zijn.

Emirates zegt dat zij de A380 vloot tot 200 stuks ziet oplopen. De maatschappij heeft haar superjumbos voorzien van drie verschillende configuraties. De meest doorgaande indeling telt 517 stoelen waarvan 14 in First Class, 76 in Business Class en 427 in Economy Class. Op langere vluchten worden A380s ingezet die 489 stoelen tellen. Deze hebben evenveel stoelen in de First en Business Class, maar tellen 28 stoelen minder in Economy Class. De maatschappij is ook bezig een aantal A380s opnieuw te configureren met 615 stoelen. Hierbij worden de First Class stoelen verwijderd en wordt het aantal stoelen in Business Class teruggebracht tot 58. Het totale aantal stoelen in Economy Class neemt toe tot 557.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy