-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Volledige A350-order SriLankan wordt geannuleerd

COLOMBO - SriLankan Airlines annuleert haar volledige order van 8 Airbus A350-900s bij Airbus. Oorspronkelijk zou alleen de order voor de vier nog te bouwen A350s worden geannuleerd, maar vandaag meld Reuters dat de volledige order van 8 A350s wordt geannuleerd door de Sri Lankaanse maatschappij.

Eind vorige maand maakt Reuters ook al bekend dat Sri Lankan nog maar 4 A350’s zou opnemen in haar vloot. Dit zouden de 4 A350’s zijn die nu al worden gebouwd. De maatschappij verkoopt nu de nieuwe toestellen om uit de schulden te komen. Sinds 2009 kampt de maatschappij met financiële problemen. Opvallend is wel dat de beslissing niet gemaakt is door de maatschappij zelf, maar door de overheid. Eind april besloot Minister Eran Wickramaratne al dat er nog maar vier A350 opgenomen mochten worden, maar nu moet alle vliegtuigen geannuleerd of verkocht worden. Volgens Wickramaratne heeft de maatschappij helemaal geen A350s nodig, en wordt daarom afgezien van het nieuwe vliegtuig.

Met de annulering van de order lijkt er een einde te komen aan de soap die al een tijdje rondgaat. In 2013 plaatste de maatschappij de order voor de A350. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de eerste A350 later in ontvangst genomen zou worden in verband met problemen. Oorspronkelijk zou SriLankan in juni haar eerste A350 in ontvangst nemen. Eind april werd bekend gemaakt dat er nog maar vier A350’s in ontvangst genomen zouden worden genomen, terwijl nu dus bekend gemaakt is dat er helemaal geen Airbus A350 meer opgenomen zal worden in de vloot.

Het is nog niet bekend wat er met de al reeds gebouwde A350’s gaat gebeuren. Sri Lankan moet eerste een koper zoeken voor de A350’s. Welke maatschappij dat zal worden, zal naar alle waarschijnlijkheid later bekend gemaakt worden.

Lees ook:

SriLankan moet gedwongen een order van Airbus annuleren

SriLankan verwacht latere levering A350-900XW

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy