-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vijfde Dreamliner voor KLM

EVERETT/AMSTERDAM - Het Nederlandse KLM heeft vandaag haar vijfde Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. Morgenochtend vroeg landt het nieuwe vliegtuig op thuisbasis Luchthaven Schiphol. Naar verwachting zal begin volgende week de eerste lijnvlucht gemaakt worden.

 

De Dreamliner, met de registratie PH-BHF, zal worden ingezet op vluchten naar het Midden-Oosten (o.a. Abu Dhabi en Muscat), Azië (o.a. Chengdu, New Dehli en Osaka) en Brazilië (Sao Paolo). Ook is de kans groot dat het tweemotorige vliegtuig zal worden ingezet op de bestemmingen Kaapstad en San Francisco. Deze bestemmingen zijn nieuw voor de KLM Dreamliner.

 

De KLM ontving op 14 November vorig jaar haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner. Om dit te vieren voerde de Nederlandse maatschappij drie welcomeflights uit voor de fans op zondag 22 November. Een dag later volgde de eerste vlucht naar Abu Dhabi. In December en Februari volgde de tweede en derde Dreamliner. Eind Maart ontving KLM haar vierde Boeing 787 en nu in April de vijfde. KLM is niet de eerste Nederlandse maatschappij die de Boeing 787 in ontvangst mocht nemen. Die eer ging naar concurrent Tuifly, voorheen Arkefly. Die maatschappij ontving in juni 2014 haar eerste Dreamliner.

 

Alle Dreamliners van de KLM worden vernoemd naar een bloem. De PH-BHF heeft de naam Hibiscus gekregen. Haar voorgangers hebben respectievelijk de namen Anjer (BHA), Zonnebloem (BHC), Bougainvillea (BHD) en Dahlia (BHE). In totaal heeft KLM nog 16 Dreamliners in bestelling, 10 Boeing 787-9’s en 6 Boeing 787-10’s. Het totaal aantal dreamliners komen daarmee op 21.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy