-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Delta Airlines nieuwe klant CSeries

ATLANTA/MONTREAL - SkyTeam maatschappij Delta en de Canadese fabrikant Bombardier zijn mogelijk dichtbij een mega order voor de CSeries. De Amerikaanse maatschappij zou tot wel 125 vliegtuigen bij de Canadezen willen bestellen, ter vervanging voor de laatste ruim 100 MD-88s. Bombardier heeft grote moeite met het vinden van nieuwe klanten en ook bestaande klanten breiden hun orders amper uit.

Een grote opsteker vond in februari plaats, toen Air Canada een order plaatste voor de CS-300. Delta Airlines is al sinds de jaren ’90 een grote klant bij Bombardier en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de CRJ-100. De vloot van Delta Connection bestaat uit ruim 350 CRJ-100s, CRJ-200s, CRJ-700s en grotere CRJ-900s. Deze machines zijn ondergebracht bij verschillende bedrijven, zoals Shuttle America, Comair en Endeavor Air, maar voeren vluchten uit voor Delta Airlines.

De beide partijen kondigen de order waarschijnlijk pas volgende maand definitief aan. Het zou gaan om een bestelling voor 75 CS-300s en opties voor 50 extra vliegtuigen. Het tweemotorige vliegtuig heeft een capaciteit van maximaal 160 passagiers in één klasse en 130 passagiers in twee klassen. Het maximale vliegbereik ligt rond de 6100 kilometer.

Bombardier CS-300 (C) Gilbert Hechema

(C) Gilbert Hechema

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy