-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Austral annuleert order voor twee Airbus A380's

RÉUNION - Luchtvaartmaatschappij Air Austral annuleert haar order voor twee Airbus A380’s. Dat meldt nieuwssite Bloomberg vandaag op haar website. De maatschappij uit het Franse eiland in de Indische Oceaan bestelde in 2009 de superjumbo’s bij fabrikant Airbus.

 

Opvallend aan die order was dat Air Austral de eerste maatschappij was die koos om een A380 volledig te vullen met economy classtoelen. Daarmee zou het maxima van 840 stoelen bereikt worden, iets wat op de de dag van vandaag bij geen een A380-maatschappij voorkomt. Naar verwachting zal dit ook nooit gaan gebeuren. Voor veel maatschappijen is de A380 te groot. Daarnaast bezitten vrijwel alle maatschappijen maximaal 10 A380’s. Enige uitzondering is het Arabische Emirates. Die hebben op dit moment 75 superjumbo’s in hun vloot en nog eens ruim 65 in bestelling staan bij Airbus.

 

Op dit moment vliegen er 13 verschillende maatschappijen met de Airbus A380. Daarvan vliegen de meeste bij Emirates (75), Singapore Airlines (19) en Lufthansa (14). Naast Emirates zullen er de komende jaren ook nog A380’s gebouwd worden voor onder andere Etihad Airways, Qatar Airways en Qantas. Daarnaast hoopt het Japanse All Nippon Airways en het Iraanse Iran Air de komende jaren ook het grootste passagiersvliegtuig ter wereld in ontvangst te nemen.

 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy