-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste Airbus A350XWB in Oneworldkleuren geleverd

TOULOUSE – Vandaag heeft Finnair haar 2de Airbus A350XWB in ontvangst genomen. Finnair ontving haar Airbus A350XWB in het Delivery Center van Airbus in Toulouse. Het gaat om de Airbus A350-900. Speciaal aan dit toestel is dat het geschilderd is in het kleurschema van Oneworld, de luchtvaartalliantie waar Finnair lid van is.

In totaal heeft Finnair 19 van deze moderne vliegtuigen besteld bij fabrikant Airbus. De Finse luchtvaarmaatschappij ontving in oktober al haar eerste A350, die 2 dagen later haar allereerste vlucht uitvoerde naar Schiphol. Om het Oneworld-lidmaatschap van Finnair te vieren, is het vliegtuig gespoten in het kleurschema van Oneworld. Alle leden van de alliantie hebben een aantal vliegtuigen uit hun vloot, die de kleuren van Oneworld dragen.

Finnair gebruikt haar A350’s hoofdzakelijk voor vluchten naar Azië. Sinds kort vliegt Finnair dagelijks vanaf Helsinki naar Shanghai met de A350, en komende maanden gaat Finnair ook op onder andere Bangkok, Beijing, Hong Kong, Singapore en Seoul vliegen met de A350. Daarnaast staat JFK Int. Airport in New York ook op de planning voor een dagelijks vlucht.

Met de levering van deze Airbus A350XWB zijn er in totaal 13 A350-toestellen geleverd. 7 voor Qatar Airways, 4 voor Vietnam Airways en 2 voor Finnair. Na verwachting zal de 3de A350 voor Finnair deze maand ook nog geleverd werden. Verder gaat het gerucht dat in de loop van de week de levering van de eerste Airbus A350XWB bestemd voor het Braziliaanse TAM zal plaats vinden. Volgens de geruchten gaat de levering plaats vinden op dinsdag 15 december of woensdag 16 december 2015, maar dit is nog niet bevestigd. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy