-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

KLM legt eindelijk hand op eerste Dreamliner

EVERETT - Boeing heeft de eerste 787-9 overgedragen aan de KLM. Het toestel met registratie PH-BHC is geleast van Aercap en zal vandaag rond half 9 (08.30) landen op de nieuwe thuishaven Schiphol. KLM geeft traditiegetrouw alle vliegtuigen een naam en heeft gekozen voor bloemen op haar 787s. Volgens de eerste planning zou de eerste Dreamliner in oktober worden afgeleverd, zodat het op 22 oktober een A330 kon vervangen op de route Amsterdam-Bahrein-Abu Dhabi-Amsterdam. Vanwege vertraging bij de stoelleverancier Zodiac staat de eerste 787 (PH-BHA) tijdelijk opgeslagen. KLM wordt de tweede Nederlandse maatschappij die de 787 opneemt in de vloot.

Via een livestream is het mogelijk de landing live te volgen. Klik hier.

TUI, destijds Arkefly, nam op 5 juni 2014 al de eerste Dreamliner in ontvangst. Deze maatschappij vliegt met drie kleinere 787-8s. KLM heeft in totaal 21 787s besteld en liet op 19 augustus weten dat haar order iets was gewijzigd en zij nu zes grotere 787-10s zou afnemen. Deze 787-10s worden vanaf 2020 geleverd.

Volgens de dienstregeling van KLM zal de Dreamliner op 23 november voor het eerst een lijnvlucht uitvoeren. De eerste bestemmingen blijven ongewijzigd, te weten Abu Dhabi en Bahrein. Deze vlucht (KL437) vertrekt om 10.40. Wanneer meer vliegtuigen zijn geleverd worden ook andere bestemmingen aangedaan, zoals Cairo en Dubai. Op zondag 22 november vinden drie welkomstvluchten plaats met het vliegtuig.

Onderstaande foto toont de PH-BHC, toen de assemblage was voltooid en Boeing het toestel naar buiten rolde.

 

Foto's van de eerste vlucht van de PH-BHA, gemaakt door Woody Aeroimages.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy