-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tanzaniaans Fastjet breidt uit met zesde A319

DAR ES SALAAM - Prijsvechter Fastjet uit Tanzania heeft vorige maand een intentieverklaring getekend met SMBC Aviation Capital Limited (SMBC) voor de levering van een Airbus A319. Dit toestel zal de vijfde A319 in de vloot van de maatschappij worden en wordt volgens de planning morgen geleverd. Enkele dagen geleden heeft het bedrijf opnieuw een verklaring getekend voor de levering van een zesde toestel. Dit toestel zal voornamelijk worden ingezet op vluchten naar Zambia. Het is nog niet bekend wanneer het zesde vliegtuig aan de vloot wordt toegevoegd.

De vliegtuigen van deze prijsvechter hebben de registraties 5H-FJ, gevold door een extra letter. De 5e A319 zal mogelijk de registratie 5H-FJE krijgen, het zesde toestel 5H-FJF.

Stelios Haji-Ioannou, de oprichter van prijsvechter EasyJet, was nauw betrokken bij het opzetten van deze prijsvechter. In Afrika ontbrak het volgens de oprichter aan een goede en betrouwbare prijsvechter. Vanuit Tanzania wordt het netwerk de komende maanden verder uitgebreid. In de eerste maand vervoerde het bedrijf al ruim 30.000 passagiers met een 'loadfactor' van bijna 80%. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy