-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lion Air neemt 150e 737 in ontvangst

EVERETT - Boeing heeft vorige week tijdens een ceremonie de 150e Boeing 737 geleverd aan de Indonesische prijsvechter Lion Air. Het toestel, een 737-800, is voorzien van grote '150' titels. De luchtvaartmaatschappij heeft het hoofdkantoor gevestigd in de Indonesische hoofdstad Jakarta en startte in 2000 met het uitvoeren van vluchten met een 737-200. De afgelopen jaren heeft Lion Air grote vervolgorders geplaatst bij zowel Boeing als bij Airbus. Hoewel LionAir de bekendste maatschappij is uit de Lion Air Group, zijn er meerdere bedrijven actief die onder de vlag van Lion Air opereren, zoals Malindo Air uit Maleisië en Batik Air.

Lion Air heeft naast een groot aantal orders bij Boeing ook een groot aantal A320s en A320NEOs besteld. Batik Air was vorig jaar het eerste bedrijf dit zo'n type in ontvangst nam. Vorig jaar al had Lion Air de eer om de 7370e 737 in ontvangst te nemen. Ondanks de jonge en moderne vloot, staat het bedrijf wel op de Europese Zwarte Lijst vanwege een serie incidenten in de afgelopen jaren.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy