-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier ontvangt Europees typecertificaat voor de CS-300

MONTREAL - De Europese luchtvaartorganisatie EASA heeft een typecertificaat uitgereikt aan Bombardier voor de CS-300. Door het certificaat mogen Europese luchtvaartmaatschappij het type opereren en mogen er vluchten mee worden uitgevoerd naar Europees grondgebied. Vorig jaar december ontving de Canadese fabrikant hetzelfde certifcaat voor de kleinere CS-100. Die vliegt inmiddels al ruim 2 maanden bij de eerste maatschappij Swiss.

Het project heeft enkele jaren vertraging opgeleverd en heeft een groot financieel risico met zich meegebracht. Bombardier werkt hard aan het eerste toestel voor de launch customer Airbaltic. De Letse maatschappij neemt nog voor het einde van 2016 het eerste toestel in ontvangst. In totaal gaat Airbaltic met 20 CS-300s vliegen, voorzien van 148 stoelen.

Bombardier's CSeries project wordt in twee varianten aangeboden, de CS-100 met plaats voor ongeveer 110 passagiers en de iets grotere CS-300 die 135 tot 150 passagiers kan vervoeren.

Foto (C) Bombardier

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy