-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Malindo breidt netwerk en vloot verder uit, A330 mogelijk voor nieuwe bestemmingen

KUALA LUMPUR - De Maleisische tak van de Lion Air Group, Malindo Air, verwacht het aantal bestemmingen dit jaar met vier toe te zien nemen. Het bedrijf vliegt naar onder andere Thailand, Vietnam, Indonesië, India, Singapore, China en Australië. De focus om uit te breiden zou voornamelijk op China liggen, waar het naar Hong Kong, Taipei en Kunming wilt gaan vliegen.

Ook ligt Jeddah in Saudie-Arabië in het verschiet. Deze bestemming zal met een 737-900ER worden aangedaan. Omdat de 737 niet het bereik heeft om non-stop naar Jeddah te vliegen, zal er een tussenstop worden gemaakt. In 2017 ontvangt Malindo Air de eerste 737MAX. Dit type zal de airline in staat stellen nieuwe markten te openen vanwege het grotere vliegbereik. De prijsvechter overweegt ook een klein aantal A330s aan de vloot toe te voegen. Hiermee zouden bestemmingen aan de oost- en zuidkust van Australië mogelijk mee zijn. Het Indonesische Lion Air nam vorig jaar al drie A330-300s met een 'high density' in gebruik. Deze machines vervingen de 747-400s en worden naast zogenaamde Hajj-vluchten ook ingezet op onder andere drukke binnenlandse vluchten. De vloot van Malindo Air telt momenteel 34 toestellen: ATR-72s, 737-800s en 737-900ERs.

ATR-72 Malindo Air (C) Hon Kit
(C) Hon Kit

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy