-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Bombardier verwacht goedkeuring CS-300 van EASA en FAA binnen 40 dagen

FARNBOROUGH - De Canadese fabrikant Bombardier heeft van de Canadese luchtvaartautoriteiten een typegoedkeuring ontvangen voor de CS-300. Eerder dit jaar ontving de fabrikant dit document al uit handen van de Canadese, Europese en Amerikaanse autoriteiten voor de kleinere CS-300. Bombardier verwacht binnen 40 dagen uit handen van het Europese EASA en het Amerikaanse FAA ook de goedkeuring voor dit type te ontvangen.

Hierna is de weg vrij om te werken aan het voorbereiden voor de levering van de eerste CS-300 aan launch customer Air Baltic. Zij zal eind dit jaar, waarschijnlijk in oktober, de eerste CS-300 in ontvangst nemen. Air baltic heeft 20 stuks besteld. Dit jaar zullen er zes worden geleverd, volgend jaar twee, nog eens zes in 2018, zes in 2019 en de overige vier in 2020. De toestellen vervangen de verouderde 737-300s en 737-500s. Naast een jongere vloot, heeft het type ook een groter vliegbereik. De CS-300s zorgen echter ook voor een flinke toename van vliegtuigen binnen de vloot. Hiermee zullen nieuwe bestemmingen mee worden aangedaan. De carrier overweegt onder andere Abu Dhabi, Dubai, Almaty, Baku, Madrid, Dublin, Istanbul, Manchester en Reykjavik.

Air Baltic voorziet de CS-300s van 145 stoelen.

Tijdens de Farnborough Airshow werd bekendgemaakt dat de CS-300 beter presteert dan aanvankelijk werd aangenomen. Zo ligt het vliegbereik een stuk aanzienlijk hoger wat ten goede komt aan de overige prestaties, zoals het brandstofverbruik.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy