-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Irkut toont nieuwe MC-21

De Russische vliegtuigbouwer Irkut heeft vanmorgen het prototype getoond van haar nieuwe verkeersvliegtuig de MC-21. Tijdens een ceremonie werd het vliegtuig getoond. De MD-21 is een nieuw, tweemotorig verkeersvliegtuig dat moet concurreren met de A320(NEO) van Airbus en de 737(MAX) van Boeing.

Het toestel heeft plaats voor 211 passagiers in een enkele klasse, of kan 163 passagiers in twee klassen vervoeren. Naast een standaardversie, wil Irkut ook een kleinere variant (MC-21-200) en een grotere variant (MC-21-400) op de markt brengen. Klanten hebben de keuze uit twee motoren, de Russische Aviadvigatel PD-14 of een Pratt&Whitney PW1431. Overigens is de Pratt&Whitney optie alleen beschikbaar voor het basismodel en de kleinere MC-21-200.

Ongeveer tien bedrijven, waaronder Aeroflot en Nordwind Airlines, hebben toezeggingen gedaan voor de levering van 232 vliegtuigen. Daarnaast staan er ook opties open voor nog eens 88 vliegtuigen. Aeroflot moet in 2018 het eerste toestel ontvangen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy