-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste vlucht Qatar naar Atlanta niet verlopen zoals gepland

ATLANTA - Zo’n 500 passagiers die aan boord waren van Qatar Airways’ eerste vlucht naar Atlanta, hebben het vliegtuig moeten verlaten via een trap. ’s Werelds drukste luchthaven, Atlanta Jackson Airport beschikt over slechts één gate waar een A380 kan parkeren. Deze gate was namelijk bezet door een A320 van de Amerikaanse SkyTeam carrier Delta Airlines.

Delta is de belangrijkste en grootste maatschappij die van de luchthaven in de staat Georgia gebruik maakt. Qatar Airways gaat dagelijks met een Boeing 777-200LR vanuit Doha naar Atlanta vliegen. Speciaal voor de eerste vlucht, zette de carrier de A380 in. De luchthaven geeft aan niet tijdig een verzoek van Qatar Airways te hebben ontvangen dat de grotere A380 zou worden ingezet. Het was daardoor niet mogelijk een geschikte gate te vinden. Passagiers moesten uiteindelijk via trappen ’s werelds grootste passagiers vliegtuig verlaten. De terugvlucht verliep op dezelfde manier, en vertrok daardoor met een vertraging van bijna 2 uur.

Atlanta Airport en Delta Airlines zeggen dat het geen bewuste actie was om de enige A380 gate bezet te houden. Delta Airlines is samen met United en American fel tegen de opkomst van luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, waarnaast Emirates en Etihad Airways ook deel van uitmaken. De drie carriers claimen dat Emirates, Etihad en Qatar ten onrechte miljarden dollars aan subsidies van hun overheden ontvangen, wat een oneerlijke marktpositie zou veroorzaken.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy