-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ed Force One van maandag tot donderdag op Schiphol

SCHIPHOL - De Engelse band Iron Maiden treed volgende week op en dat betekent dat de ‘Ed Force one’ naar Nederland komt. Maandagmiddag rond 15.45 landt het vliegtuig op luchthaven Schiphol vanuit Wenen en vertrekt op donderdagmiddag rond 14.00 richting Parijs.

De band toert de wereld rond met hun Books of Souls World Tour. Speciaal voor deze tour vliegt de band rond met een geleasde Boeing 747-400 van het IJslandse Air Atlantic Icelandic, die overschilderd is in de huisstijl van de band. Het vliegtuig zelf wordt gevlogen door bandlid Bruce Dickinson, die speciaal voor de tour een vlieglicentie voor de Boeing 747 heeft gehaald. Het is niet de eerste keer dat de band met een geleasd vliegtuig de wereld overvloog. Voor hun Somewhere Back in Time World Tour tussen 2008 en 2009 vloog de Engelse band al rond met een Boeing 757 die werd geleased van het Engelse Astraeus Airlines.

Het vliegtuig heeft de bijnaam Ed Force One gekregen als knipoog naar de Air Force One van de Amerikaanse president terwijl Ed verwijst het skelet en tevens mascotte van de band: Eddie. Oorspronkelijk zou het vliegtuig op Eindhoven landen, maar vanwege de huidige werkzaamheden op de Brabantse luchthaven kon dat niet meer. De Ed Force One zal volgens de huidige geruchten geparkeerd gaan worden op Romeo 72, hetzelfde platform en parkeerplek waar de allereerste Boeing 787-9 van de KLM geparkeerd stond tijdens de welkomsvluchten. Daar zal het vliegtuig blijven staan totdat het donderdag weer vertrekt naar Parijs.

Foto © D.G. AVIATION

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy