-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

London Heathrow bereid om nachtvluchten te beperken voor extra startbaan

LONDON - De Engelse luchthaven London Heathrow is bereid om het aantal nachtvluchten van/naar de luchthaven te gaan beperken. Hiermee vergroot de luchthaven de kans dat het de broodnodige derde start- en landingsbaan mag gaan aanleggen.

Op de luchthaven mogen nu tussen 23.30 en 04.30 uur geen vliegtuigen landen. Londen Heathrow is bereid om de tijd te verruimen naar het niet laten opstijgen en landen van vliegtuigen tussen 23.00 en 05.30 uur. Daarnaast gaat de luchthaven de uitstoot van CO2 verminderen op de luchthaven. Met al deze maatregelen hoop Heathrow eindelijk groen licht te krijgen voor de derde baan.

Die derde baan is hard nodig want op dit moment raakt de luchthaven vol. Vrijwel alle slots zijn al vergeten en de waarde van deze slots zijn hoog. Door de bouw van de derde baan kan de capaciteit van de luchthaven verhoogd worden. In 2015 reisde bijna 75 miljoen passagiers vanaf de grootste luchthaven van Europa en de komende jaren zal het aantal passagiers nog verder toenemen. De derde baan moet ten noorden van de luchthaven komen. 

Er is nog een kans dat niet Londen Heathrow een extra start- en landingsbaan krijgt. De Britse overheid moet een keuze maken tussen de uitbreiding van Londen Heathrow of de uitbreiding van Londen Gatwick. London Gatwick is de tweede luchthaven van London, maar heeft maar 1 start- en landingsbaan. De luchthaven is daarmee de drukste luchthaven ter wereld met maar één start- en landingsbaan. In 2015 reisde er ruim 40 miljoen passagiers via de tweede luchthaven van London.

In de zomer moet er uitsluitsel komen over welke luchthaven de extra start- en landingsbaan gaat krijgen. Londen Heathrow is door een onderzoekscommissie uitgekozen als de beste kandidaat. Luchthaven Gatwick is hiertegen in protest gegaan. In de zomer weten we meer.

 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy