-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

A350 nog zuiniger door vernieuwd ETOPS-certificaat

TOULOUSE - De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA heeft de Airbus A350-900 goedgekeurd voor ETOPS300. Hierdoor mag het toestel langer doorvliegen op een enkele motor indien de ander tijdens de vlucht niet meer zou werken. Het toestel was al voorzien van een ETOPS180 certificaat. ETOPS staat voor Extended Twin-Enginged Operations. Door het hogere aantal minuten dat een toestel door mag vliegen, kunnen maatschappijen andere routes inplannen. Deze routes zijn korter in afstand en daardoor sneller in tijd. Ook wordt met kortere routes aanzienlijk bespaard op brandstof en worden minder schadelijke gassen zoals CO2 uitgestoten.

ETOPS is van groot belang bij vluchten over langere afstanden, voornamelijk boven zee. Maatschappijen dienen routes uit te zetten waarbij kan worden uitgeweken naar alternatieve vliegvelden. Dit was eerst 3 uur, door de ETOPS300 goedkeuring kan het type nu uitwijken maar luchthavens tot 5 uur verwijderd van de huidige locatie.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy